Kia EV9- EN LADDBAR VINNARE

Det har varit prisregn över Kia EV9 och det bara fortsätter.  Kias eldrivna SUV har utsetts till ”Årets elbil i världen 2024” av World Car of the Year (WCOTY), ”Årets familjebil” av motortidningen TopGear samt fått utmärkelsen “Bästa elektriska 7-sitsiga bil” av motortidningen What Car. Den har även fått Teknikens Världs Stora Bilpris, titeln ”Årets elbil”, som delas ut av tidningen Elbilen och den har blivit utsedd till ”North American Utility Vehicle of the Year” av Nordamerikanska Årets Bil (NACTOY) samt korats till ”Årets lyxbil” av de tyska Årets Bil-journalisterna.

Kom in och provkör du också!

Förmånsvärde fr. 3676 kr/mån*

 

Imponerande prestanda

Med inspirerande köregenskaper, plats för upp till 7 personer, fyrhjulsdrift, 384 hästkrafter och en acceleration från 0-100 på 6 sekunder, är Kia EV9 något utöver det vanliga.

Dessutom är det en stor och rymlig kupé som är designad för att ge ett minimalt vägljud även i högre hastigheter. Med ett stort bagageutrymme får du med enkelhet med dig allt du önskar på resan. Dessutom är Kia EV9 godkänd för en dragvikt på hela 2500kg (BE-körkort krävs)

 

Kia EV9 – med ultrasnabb laddning

Kia EV9 gör det enkelt och bekvämt att köra elbil, med ultrasnabb laddning tack var 800-voltstekniken.

På 24 minuter kan du ladda från 10–80%  och batteriet på hela 99,8 kWh ger dig en räckvidd på upp till 505 km.

Dessutom har Kia EV9 den smarta Vehicle-2-Load-funktionen som gör att du exempelvis kan ladda din ipad elsparkcykel eller dator.

Till Sverige kommer Kia EV9 GT Line, som är den högsta utrustningsnivån med fyrhjulsdrift och dubbla elmotorer.

Maxeffekt 283 kW/384 hk, 700 Nm i maximalt vridmoment, vilket innebär att 0–100 km/tim avverkas på 5,3 sekunder.

Dragkapaciteten blir hela 2 500 kg.

Sex till sju bekväma sittplatser

Kia EV9 är utvecklad för att kunna erbjuda 6 eller 7 sittplatser som ger full komfort även på de längsta resorna.

Bland annat har den relaxstolar fram som standard, och i den 6-sitsiga versionen återfinns dessa även på andra sätesraden.

Interiören är designad för att göra resor dina resor med familj och vänner så bekväma som möjligt.  Interiörens material är utvalda särskilt med respekt för vår omgivning.

Smart ruttplanering för en enklare resa

För att dina resor ska gå så enkelt som möjligt är Kia EV9 utrustad med smart ruttplanering ,

detta innebär att du under din resa får hjälp att välja de bästa laddstationerna längs resan baserat på avstånd och batterinivå.

Förberedd för dubbelriktad laddning

Kia EV9 är en del av framtidens bilkörning. Bland annat är den förberedd för Vehicle-2-Grid som låter dig lagra ström i bilens

batteri när elpriserna är låga och sedan mata den tillbaka till elnätet och få betalt när priserna stigit.

Systemet kommer först lanseras i Nederländerna för att senare rullas ut i övriga Europa.

Teknik för större upplevelser

Kia EV9 är byggd på den banbrytande E-GMP-plattformen som möjliggör ultrasnabb laddning, inspirerande köregenskaper och en imponerande komfort.

EV9 erbjuder även en lång rad avancerade tekniska system som exempelvis fjärrstyrd parkering som låter dig parkera din Kia EV9 när du befinner dig utanför bilen och

kamera med 360°-vy som ger dig fullständig uppsikt runt om.

Alltid 7 års nybilsgaranti.

Med Kia får du alltid hela 7 års nybilsgaranti från fabrik. Vilket även gäller på EV-batterierna.

Något Kia kan erbjuda, då bilarna är utvecklade och testade under

extrema förhållanden för att ge dig ett bekymmersfritt bilägande. Det är kvalitet på riktigt.

Alltid i en Kia.

Kia är kända för generösa utrustningsnivåer. I en laddbar Kia ingår exempelvis följande som standard:

> Metallic / pearl-lack

> Rattvärme

> Navigation och telematik

> 7 års nybilsgaranti från fabrik ***

> 7 års assistans i samband med Kia Originalservice ****

> 7 års telematik (Kia Connect / Kia Live)

Energiförbrukning blandad körning Kia EV9 22,8 kWh/100 km enligt körcykeln WLTP.

Erbjudandena gäller ordertecknade bilar t.o.m. 31/12-2023 och registrerade senast 31/3-2024.

* Förmånsvärde: beräknad nettokostnad för föraren efter 50 procent marginalskatt. Marginalskatten är individuell och beroende på din inkomst och kommunalskatt.

** Kia Business Lease: Första förhöjd hyra 20%, 36 mån, exklusive avdragsgill moms, max körsträcka i prisuppgiften ovan är 1500 mil/år, garanterat restvärde. Kia Serviceavtal, Kia Original Vinterhjul och Kia Bilförsäkring ingår i priset. Försäkringspremien är en indikation baserad på en genomsnittspremie och bolagsspecifik premie fastställs vid tecknandet. Se fullständiga försäkringsvillkor på http://www.kiabilforsakring.com. Onormalt slitage och övermil debiteras utöver leasinghyran, uppläggnings- & adminavgifter tillkommer. Månadshyran är rörlig och kan förändras baserat på framtida justeringar i leasegivarens upplåningskostnader. Kia Business Lease är ett samarbete mellan Kia Sweden AB, Kia Finans, en del av Santander Consumer Bank och Kia Bilförsäkring, en del av If Skadeförsäkring.

*** 7 år nybilsgaranti: Garantin följer bilen och upphör sju år efter första registreringsdatum eller efter 15 000 körda mil, det som först uppnås, alternativt med obegränsad körsträcka de första tre åren. För att nybilsgarantin ska gälla så måste all service utföras antingen av en auktoriserad Kia-verkstad eller av annan verkstad, förutsatt att arbetet utförts på ett fackmannamässigt sätt enligt Kias serviceprogram under hela garantitiden. Särskilda villkor för registrerade bilar i yrkestrafik.

**** Assistans: När du köper eller leasar en ny Kia ingår Fri Assistans till första servicetillfället. När du därefter servar din Kia hos en auktoriserad Kia-verkstad får du inte bara en originalservice med högsta kvalitet på allt från själva utförandet till varje liten reservdel. Du får också automatiskt en kostnadsfri förlängning av Kia Assistans som gäller till nästa servicetillfälle. Det gäller ända till den dagen då din bil är 7 år eller har gått 15 000 mil. Särskilda villkor för registrerade bilar i yrkestrafik.

Bilarna på bilderna kan vara extrautrustade. Med reservation för ev. felskrivningar.

Hitta till oss

Öppettider

Måndag-Torsdag 07.00-17.00
Fredag 07.00-16.00

Hitta till oss

Öppettider

Måndag - Fredag 07.00-16.00
Måndag-Torsdag 07.00-17.00
Fredagar 07.00-16.00

Hitta till oss

Öppettider

Vardagar: 09.00 - 18.00
Lördagar och Söndagar: Stängt
Vardagar: 07.00-16.15
Lördagar och Söndagar: Stängt